Priya Bhargava Tekerlekli Sandalyeli Miss Hindistan – Klişeleri Yıkan Kadınlar #1

Harika bir kadını nasıl tanımlarsınız? Güç yalnızca fiziksel bir etken midir?

Gerçek gücün ruhunun bedeni olmadığını ve Priya Bhargava’nın böyle güçlü bir kadın olduğunu düşünüyoruz. Kayıtlara böyle geçsin ki, fark edeceğiniz ilk şey, bu kızın ne kadar güzel ve mutlu olduğu. Priya Bhargava Tekerlekli Sandalyeli Miss Hindistan olarak taç giydi ve bu onun güçlü kişiliğinin sadece bir parçasıydı.

Priya aslında bir eğitimci ve 10 yıldan uzun süredir ideallerinin peşinde koşuyor. 12. sınıf eğitimini tamamladıktan sonra öğretmenliğe başlamış. Bazı harika matematik dersi videoları için Youtube kanalını ziyaret etmeniz gerekiyor.

Pre Medical giriş sınavına hazırlanmak için öğretmenliğe 1 yıl ara veren Priya Bhargava, sınava hazırlanmanın yanında, yine de mahallesindeki öğrencilerine özel ders vererek harçlığını kazanmaya başlamış. Priya aslında Hindistan hükümeti çalışanları olan bir ailenin çocuğu yani para kazanma ihtiyacı mevcut değilmiş. Ama okul günlerinde İngilizce öğretmeni George Hanım’dan aldığı özel ders ücretlerini karşılamak istemiş. O günlerde bir eğitim turuyla ABD’ye giden Priya’ya öğretmeni, gençlerin ABD’de ergenlik çağındayken para kazanmaya başlamalarının kendine güven ve bağımsızlık duygularını geliştirdiğinden bahseder. Bu düşünce her zaman aklında vardı ve O da bunu yapma fırsatı bulmaya başlar başlamaz peşine düşmeye başlar. Bunu paylaşmaktan mutlu, hâlâ yapıyor ve bu öğretmenlik mesleği hayatının her tuhaflığından kurtulabilmesi için çok yardımcı oluyor.

Priya Bhargava kimdir

Priya Bhargava

Lütfen bizlerle Tekerlekli Sandalye Miss Hindistan (MWI) deneyiminizi paylaşır mısınız?

Kazandım! Ama tesadüfen oldu. Çeşitli sebeplerden dolayı güzellik yarışmasına katılmayı hiçbir zaman hayal etmemiştim. Boyum bile sadece 157 cm 🙂

Her zaman eğitim ve bilgi alanları ile ilgiliydim; bizim oraların tabiriyle “bardağımın çayla dolu olduğunu” hiç düşünmemiştim.

Ciddi derecede sahne fobim vardı. (Kendimi MWI yarışmasından önce telkin etmek zorunda kaldım, bu yüzden uykusuz geceler geçirdim)

Lupus hastalığım (Bkz: lupus nedir?) cildimin çoğuna hasar verdi ve saç dökülmelerine neden oldu. Sadece bu değil, mental hafıza sorunlarım ve depresyon atakları var. Ama iyi bir şey ki, zekamdan eminim.

Tekerlekli Sandalyeli Miss Hindistan’a katıldım, çünkü yeni şeyler keşfetmeyi çok seviyorum. 2014 Haziran’ında mezun, bölgesel merkezimde birinci oldum. (Kazanmak benim alışkanlığımdır hahaha). Bir şeyi yapmaya karar verdiğimde, ne olursa olsun kendimi tam anlamıyla adamış olurum. 2014 yılının sonlarında ABD’ye gittim ve Tekerlekli Sandalyeli Miss Hindistan kaydının tarihini kaçırdım. Prof. Dr. Prabhat Ranjansir (TIFAC İcra Direktörü ve engelliler için çalışıyor) bilgilendirdi. Bazen diğer insanlar bizde ne görüyor bilmiyorum; ben kendimi güzel bulmazdım.

Yukarıda bahsedilen faktörler yüzünden katılmaya isteksiz davrandım, bunu bir bahane olarak kullandım… 2015’te bir gün, lupus nedeniyle aşırı depresyondaydım ve bu sorunu Prabhat Hocamla tartışırken hissediyordum. O gün katılımların sürdüğünü söyledi ve hayal kırıklığı yaşayacağımı düşünmeme karşı, fotoğraflarımı gönderdim ve MWI organizasyonuna başvurdum. Hikaye böyle başladı.

Peki hayaller kurarken, en büyük dayanağın kimlerdi?

Hastalığımı kontrol altında tutabilmem başlı başına büyük bir mücadele. Lupus ile birlikte transvers miyelitim de var. Bkz: transvers miyelit nedir) İdrarımı tutamadığımdan, yarışma günü boyunca kendimi tamamen aç ve susuz bırakmak zorundaydım. İdrar kaçırma sorunum yönetilemez. Evden ayrılmadan 2 gün önce kendimi hazırlamalıyım. Belin altında kısmi bir duyarlılığım olduğu için acıyı ve baskıyı hissediyorum fakat kontrol yok.

En büyük hayalim doktor olmaktı ama ilk fizyoterapiye gittiğimde lupus tanısı nedeniyle bir yıl içinde, yatalak olmuştum. Biraz düzelmemden sonra kaydolduğum başka bir Beslenme ve Sağlık Eğitimi’ni de kesmek zorunda kaldım. İnanıyorum ki, bu iki başarısızlık beni kararlı hale getirdi ve BCA ve MCA eğitimimi Noida’da taçlandırarak. BCA ve MCA eğitiminin yanı sıra akşamları 3 ve 8 saatleri arası öğrencilere ders verdim. Tatillerde, resim yapmak, satmak ve resim sanatını öğretmek için zaman harcardım.

>  Otomobil Kullanan Engelliler İçin Kış Aylarına Özel Tavsiyeler

Tekerlekli Sandalyeli Miss Hindistan için hazırlanırken, 6 ay yoğun bir süreçten geçtim. Bir ordu mensubu ailenin çocuğu olarak, disiplin adına her şeyi biliyorum, asker çocuklarının çoğu zaten disiplinlidir. Güzellik yarışmalarıyla ilgili dergiler okudum, YouTube’daki Miss World, Miss Universe ve Miss Hindistan yarışmalarını izledim. Diyet yaptım, bütün abur cuburu, karbonhidratları, şeker ve tuz alımını azalttım (beyaz zehirler Kesinlikle 6-8 saat uyumaya çalıştım. Videolar çektim ve ayna önünde konuşma pratiği yaptım. Sahne fobisini yenmek için bir enstitüyegittim.

Ailem şüphesiz ki en önemli dayanağım. Biliyorum, ben zor bir çocuktum, onlara çok fazla zarar verdim. Hatta kendime “terörist” derim:) Sinirlendiğimde ne kadar kötü davrandığım önemli değil, her zaman bana katlanıyorlar. Buna rağmen yapmamaya çalışıyorum.

miss india wheelchair 2015

miss india wheelchair

Kendi hayallerini gerçekleştirmeye çalışan diğer kadınlara hangi mesajı vermek istersiniz?

Her kadına, ASLA ÖDÜN VERME! demek isterim. Size inananlar ne olursa olsun sizi destekleyecektir. Zayıf olduğunuzu hiç düşünmeyin. Siz sandığınız kişisiniz. Başarının sadece bir adım gerisindesiniz. Her zaman hayallerini gerçekleştirmeye cesaret et. Yaptığın şeyden memnun olarak ölmek, ah keşke yapsaydım diye hayıflanarak geçireceğiniz günlerden iyidir. Her zaman sınırlarınızda yaşamayın. Hayat oranın dışında çok daha iyi. Kendinizi hazırlayın. İçgüdülerinize güvenin.

About Author /

Tekerlekli sandalye ve aksesuarları tanıtımlarına, Türkiye'deki ve dünyanın diğer ülkelerindeki tekerlekli sandalye teknolojisi ile ilgili en son çıkan haberlere, tekerlekli sandalye kullanıcılarının yaşam koşullarını iyileştirecek bilgilere web sitemiz üzerinden ulaşabilirsiniz.

1 Comment

  • Fahrettin
    7 yıl ago Reply

    Tekerlekli sandalye ile yaşamak ve buna alışmak oldukça zor olsa gerek. insan ayrımı yapmadan Hindistan ve tüm ülkelerde bunun mücadele eden herkes saygıyı hak ediyor

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Start typing and press Enter to search